Huszonnégy ujjal született: nem vették észre a pluszt a kórháziak

MTI
megjelent:

Van „ujj” a nap alatt, méghozzá bőven: 24 ujjal született egy fiú Kaliforniában, mindegyik végtagján hattal. Az meg új a nap alatt, hogy ezt nem vette észre a kórházi személyzet. Sem az anya.

A gyermek mindegyik ujja tökéletesen működik, a lábain és kezein egyaránt mozgatja őket, és a kaliforniai kórház személyzete vélhetően ezért nem észlelte a többletet. Az anyának csak annyit mondtak, hogy egészséges fia van, 2 kiló 80 dekás.

A négy plusz ujjat végül a kispapa fedezte fel, aki felfedte a sajtónak, hogy családjában gyakori az ujjtöbblet, ő sem hússzal született, hanem hatodikakkal, de csak a kezein. Neki azonban csak kis csonkok jutottak, melyeket "leműtöttek" róla gyerekkorában.

Még nem döntöttek a szülők

A szülők még nem döntötték el, hogy csemetéjüket 20 ujjasra operáltassák-e. Az orvosok szerint nem szükséges, sőt előny lehet a 24, például egy zongoristának vagy gitárosnak.
Bár az sem gyakori, hogy plusz ujjal születik valaki, az, hogy mindkét kezén és lábán legyen hatodik, méghozzá normál méretű, működő ujja is, rendkívül ritka - jegyezte meg a Daily Telegraph című brit lap.

(MTI)

Cikkajánló

Cikkértesítő
Értesítés a témában születő új cikkekről.