Kukoricás fokhagymakrémleves (húsmentes)
Hozzávalók:
- 1-2 fej fokhagyma
- 60 dkg (vagy 2 doboz konzerv) morzsolt kukorica
- 2 dl tejszín vagy joghurt vagy 3 dl tej vagy 1 kis pohár tejföl vagy ezek kombinációja
- összesen 2-5 dl
- 1 evőkanál vegán erőlevespor vagy 1 zöldségleveskocka
- 1 csapott teáskanál őrölt gyömbér
- 1/2 teáskanál szerecsendió
Elkészítés:
Ötujjnyi vizet felforralunk az erőlevesporral (vagy leveskockával), majd puhára főzzük benne a megtisztított fokhagymát. Nem kell megijedni a nagy fokhagymamennyiségtől: főve nem csípős. Felöntjük a tejféleségekkel, beletesszük a fűszereket. Beletesszük a kukoricát is (ha konzerv, lecsöpögtetve) és 2-3 percig forraljuk. Ekkor kivesszük a kukorica kb. felét és a fokhagymadarabokat és botmixerrel pépesítjük, majd szitán vagy passzírozó eszközzel átnyomjuk, a pépet visszakeverjük a levesbe. Felöntjük annyi vízzel, amennyivel elég lesz mindenkinek (ne legyen sós, túl híg vagy sűrű). Még egyet rottyan és kész.
Hasonló receptek
Paneer Korma
Vegetáriánus , Könnyű
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Sajttekercs
Vegetáriánus, Könnyű
Crohn, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Gombafejek juhtúróval töltve
Vegetáriánus, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes