Spenótkrémleves

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 4 adag: 1 liter húsleves alaplé
  • 15-20 dkg friss spenót
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2,5 dl 12% zsírtartalmú tejszín
  • őrölt só
  • tengeri só
  • petrezselyemlevél.

Elkészítés:

A húsleves alaplében 10 percig kis lángon főzzük a spenótot és a vöröshagymát. Turmixgépben pépesítjük, majd visszaöntve a főzőedénybe, tovább melegítjük. Tejszínnel felöntjük, hogy sűrű, krémes állagot kapjunk. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Tányérokba szedve, frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk. Energia: 112 kcal, Szénhidrát: 6 g, Fehérje: 4 g, Zsír: 8 g

Hasonló receptek

Modern kijevi csirke

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Édes-savanyú sertésborda

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Grillezett csirke kebab barbecue-mártással

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: