Spenótkrémleves
Hozzávalók:
- 4 adag: 1 liter húsleves alaplé
- 15-20 dkg friss spenót
- 1 fej vöröshagyma
- 2,5 dl 12% zsírtartalmú tejszín
- őrölt só
- tengeri só
- petrezselyemlevél.
Elkészítés:
A húsleves alaplében 10 percig kis lángon főzzük a spenótot és a vöröshagymát. Turmixgépben pépesítjük, majd visszaöntve a főzőedénybe, tovább melegítjük. Tejszínnel felöntjük, hogy sűrű, krémes állagot kapjunk. Ízlés szerint sóval, borssal fűszerezzük. Tányérokba szedve, frissen vágott petrezselyemmel tálaljuk. Energia: 112 kcal, Szénhidrát: 6 g, Fehérje: 4 g, Zsír: 8 g
Hasonló receptek
Modern kijevi csirke
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Édes-savanyú sertésborda
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes
Grillezett csirke kebab barbecue-mártással
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes