Sajttal töltött avokádó
Hozzávalók:
- 8 mogyoróhagyma
- 10 dkg mogyoró
- 10 dkg reszelt sajt
- 4 evőkanál fehérbor
- 4 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
- 1 citrom (leve)
- 1 citrom (reszelt héja)
- 2 avokádó
- őrölt bors
- só#A díszítéshez
- petrezselyem
- 1 citrom
Elkészítés:
A hagymákat apróra vágjuk, a mogyorót durvára daráljuk. Az avokádókat kettévágjuk és kimagozzuk. Vágott felükkel fölfelé, olajjal kikent tepsibe tesszük és citromlével meglocsoljuk. A hagymát a mogyoróval, a sajttal, a petrezselyemmel, a borral, a maradék citromlével, a citromhéjjal összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Ezzel az avokádókat megtöltjük, majd forró sütőben készre sütjük. Citromkarikákkal és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.
Hasonló receptek
Márványsajtos rakottas
Egytálétel, Könnyű
Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Tonhalas rizs
Egytálétel, Könnyű
Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Fűszeres sajtos egytál
Egytálétel, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes