Sajttal töltött avokádó

Ételtípus: Egytálétel Nehézség: Könnyű

Diéta: Csontritkulás, Tojásmentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 8 mogyoróhagyma
  • 10 dkg mogyoró
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 4 evőkanál fehérbor
  • 4 evőkanál petrezselyem (apróra vágott)
  • 1 citrom (leve)
  • 1 citrom (reszelt héja)
  • 2 avokádó
  • őrölt bors
  • só#A díszítéshez
  • petrezselyem
  • 1 citrom

Elkészítés:

A hagymákat apróra vágjuk, a mogyorót durvára daráljuk. Az avokádókat kettévágjuk és kimagozzuk. Vágott felükkel fölfelé, olajjal kikent tepsibe tesszük és citromlével meglocsoljuk. A hagymát a mogyoróval, a sajttal, a petrezselyemmel, a borral, a maradék citromlével, a citromhéjjal összekeverjük és sóval, borssal ízesítjük. Ezzel az avokádókat megtöltjük, majd forró sütőben készre sütjük. Citromkarikákkal és petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

Hasonló receptek

Márványsajtos rakottas

Egytálétel, Könnyű

Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Tonhalas rizs

Egytálétel, Könnyű

Vashiány, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Fűszeres sajtos egytál

Egytálétel, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: