Batyuban sült halfilé
Hozzávalók:
- 50 dkg fehér húsú halfilé
- hal fűszerkeverék
- 1 csomag újhagyma
- 10 dkg csiperkegomba
- 15 dkg koktélparadicsom
- 1/2 csomag kakukkfű
- vagy szárított oregánó
- 1/2 citrom leve
- vaj
Elkészítés:
A halfiléket vékony szeletekre vágjuk, megszórjuk a fűszerkeverékkel. Duplán hajtott alufóliát vékonyan megkenünk vajjal, ráteszünk egy-egy halszeletet. Majd egyenletesen szétosztva ráhalmozzuk a szeletelt gombát, paradicsomot, hagymát, 1-2 paprikakarikát. Megszórjuk kakukk fűvel, meglocsoljuk citromlével. A maradék vajat rádaraboljuk és szaloncukor szerűen összecsomagoljuk az alufóliát. A batyukat 200 fokra előmelegített sütőben, 30-40 percig sütjük, közben 1x2-szer megforgatjuk. Tálaláskor felvágjuk a csomagokat de alufóliával együtt tesszük a tányérra.
Hasonló receptek
Gombával, belsőséggel töltött csirkecomb
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Hízókúra, Mogyorómentes, Cukormentes
Libamáj római tálban
Húsétel, Közepes
Vashiány, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Csirkemáj bundában
Húsétel, Könnyű
Vashiány, Mogyorómentes, Cukormentes