Alma vörösborban (4 személyre)

Ételtípus: Desszert Nehézség: Könnyű

Diéta: Vesebetegség, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 5 dl vörösbor
  • 20 dkg cukor
  • 8 alma
  • fahéj
  • szegfűszeg

Elkészítés:

A bort felforraljuk a cukorral, a fahéjjal és szegfűszeggel. Meghámozzuk az almákat, de úgy, hogy a szár rajtuk maradjon. Egy mélyebb széles lábosban óvatosan egymás mellé rakjuk az egész almákat. Az elkészített szirupot az almákra öntjük és lassú tűzön addig főzzük, amíg megpuhulnak (kb. 5-6 perc). A szirupban hagyjuk egy éjszakán át kihűlni. Hidegen kevés tejszínhabbal tálaljuk.

Hasonló receptek

Sárgabarackos muffin

Desszert, Közepes

Keringési problémák, Mogyorómentes

Kelt pite

Desszert, Közepes

Gyomorfekély, Mogyorómentes

Hókifli (tojásérzékenyeknek is)

Desszert, Könnyű

Gluténmentes, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: