Citromtorta
Hozzávalók:
- 2 csomag gluténmentes vaníliaízű pudingpor
- 1 kis dobozos tejszín
- 2 evőkanál porcukor
- 6 evőkanál cukor
- 25 dkg margarin
- 1 citrom leve
- 8 tojás
- 9 dl tej
Elkészítés:
Elkészítjük a vaníliakrémet: 2 csomag vaníliaízű pudingporból pudingot főzünk 9 dl tejjel, 6 evőkanál cukorral és lefedve (hogy ne bőrösödjön meg) hagyjuk egészen langyosra kihűlni. 25 dkg margarint kikeverünk 2 evőkanál porcukorral, majd kanalanként a pudinghoz keverjük. Egy egész citrom levét belenyomunk a kész krémbe és alaposan elkeverjük. Az elkészült citromkrémet a tortába töltjük és megkenjük a torta tetejét is vele. Kicsi dobozos tejszínt kemény habbá verünk 2 evőkanál porcukorral, majd ezzel díszítjük a tortát.
Hasonló receptek
Egyszerű túrós lepény
Desszert, Közepes
Gyomorfekély, Mogyorómentes
Csokis kalács
Desszert, Könnyű
Hízókúra, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Modern zabos almás lepény
Desszert, Könnyű
Keringési problémák, Csontritkulás, Gyomorfekély, Epebetegség, Crohn, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes