Téli zöldségleves curry-vel

Ételtípus: Főétel Nehézség: Közepes

Diéta: Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • Hozzávalók négy személy részére: 20 dkg lencse (vörös vagy sárga)
  • 10 dkg burgonya
  • 2 szál sárgarépa
  • 1 szál fehérrépa
  • 1 szál póréhagyma
  • 4-6 gerezd
  • fokhagyma
  • 2 evőkanál margarin
  • 1,3 liter víz
  • 0,5 dl tej
  • 1-1

Elkészítés:

A lencsét 3-4 órára vízbe áztatjuk és megmossuk. Egy lábasban megolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a curryport, a rozmaringot, a római köményt, a zsályát és az őrölt borsot, valamint az áttört fokhagymákat és a finomra szeletelt póréhagymát. Kis lángon addig pároljuk, amíg a póréhagyma megpuhul, majd hozzáadjuk a vizet és a lencsét. Felforralás után 10 percig fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és a felkarikázott répákat. Így együtt kis lángon további 30 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, burgonyatörővel összetörjük a zöldségeket. A tejjel, és a petrezselyemmel még egyszer felmelegítjük, majd tálalhatjuk. Tápérték egy adagban: Energia: 270 kcal, Szénhidrát: 46 g, Fehérje: 4 g, Zsír: 5 g.

Hasonló receptek

Grillezett halszeletek mustáros kapormártással

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes, Laktózmentes, Tejmentes

Olasz tésztasaláta

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Uborkamártás

Főétel, Közepes

Fogyókúra, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Új keresés

Válasszon diétát: