Téli zöldségleves curry-vel
Hozzávalók:
- Hozzávalók négy személy részére: 20 dkg lencse (vörös vagy sárga)
- 10 dkg burgonya
- 2 szál sárgarépa
- 1 szál fehérrépa
- 1 szál póréhagyma
- 4-6 gerezd
- fokhagyma
- 2 evőkanál margarin
- 1,3 liter víz
- 0,5 dl tej
- 1-1
Elkészítés:
A lencsét 3-4 órára vízbe áztatjuk és megmossuk. Egy lábasban megolvasztjuk a margarint, majd hozzáadjuk a curryport, a rozmaringot, a római köményt, a zsályát és az őrölt borsot, valamint az áttört fokhagymákat és a finomra szeletelt póréhagymát. Kis lángon addig pároljuk, amíg a póréhagyma megpuhul, majd hozzáadjuk a vizet és a lencsét. Felforralás után 10 percig fedő alatt főzzük, majd hozzáadjuk a felkockázott burgonyát, és a felkarikázott répákat. Így együtt kis lángon további 30 percig főzzük, amíg a zöldségek megpuhulnak. Ezután a tűzről levéve kicsit hűlni hagyjuk, burgonyatörővel összetörjük a zöldségeket. A tejjel, és a petrezselyemmel még egyszer felmelegítjük, majd tálalhatjuk. Tápérték egy adagban: Energia: 270 kcal, Szénhidrát: 46 g, Fehérje: 4 g, Zsír: 5 g.
Hasonló receptek
Gombás marhatokány
Főétel, Könnyű
Gluténmentes, Cukormentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes
Ájult imám
Főétel, Könnyű
Diabetikus, Cukormentes
Spenótkrémleves
Főétel, Közepes
Fogyókúra, Tojásmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes