Citromos birsalmalekvár

Ételtípus: Egyéb Nehézség: Könnyű

Diéta: Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Hozzávalók:

  • 1,25 kg meghámozott
  • kimagozott birsalma
  • 1 citrom (leve)
  • 1 tasak zselésítő befőzőszer
  • 50 dkg kristálycukor

Elkészítés:

Az előkészített birsalmát vágjuk kisebb darabokra, tegyük fazékba és locsoljuk meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Ezután bot mixerrel pépesítsük darabosra, majd adjuk hozzá a zselésítő befőzőszert. Jól keverjük bele és magas tűzön, állandóan kevergetve forraljuk fel. Most adjuk hozzá a kristálycukrot, keverjük össze, újból forraljuk fel és közepes tűzön a forrástól számított 5 percig főzzük. Amikor elkészült, forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le és tegyük a polcra.

Hasonló receptek

Mogyoróhagymás-tárkonyos sárgarépakonzerv

Egyéb, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes

Almás-szilvás csatni

Egyéb, Közepes

Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes

Vaníliás szőlőlekvár

Egyéb, Könnyű

Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes

Új keresés

Válasszon diétát: