Citromos birsalmalekvár
Hozzávalók:
- 1,25 kg meghámozott
- kimagozott birsalma
- 1 citrom (leve)
- 1 tasak zselésítő befőzőszer
- 50 dkg kristálycukor
Elkészítés:
Az előkészített birsalmát vágjuk kisebb darabokra, tegyük fazékba és locsoljuk meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Ezután bot mixerrel pépesítsük darabosra, majd adjuk hozzá a zselésítő befőzőszert. Jól keverjük bele és magas tűzön, állandóan kevergetve forraljuk fel. Most adjuk hozzá a kristálycukrot, keverjük össze, újból forraljuk fel és közepes tűzön a forrástól számított 5 percig főzzük. Amikor elkészült, forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le és tegyük a polcra.
Hasonló receptek
Házikenyér
Egyéb, Nehéz
Mogyorómentes, Tojásmentes, Magas vérnyomás, Cukormentes, Tejmentes, Laktózmentes
Cékla káposztalevélben
Egyéb, Könnyű
Candida, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Körte csatni mazsolával és dióval
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Csontritkulás, Tojásmentes, Mogyorómentes