Citromos birsalmalekvár
Hozzávalók:
- 1,25 kg meghámozott
- kimagozott birsalma
- 1 citrom (leve)
- 1 tasak zselésítő befőzőszer
- 50 dkg kristálycukor
Elkészítés:
Az előkészített birsalmát vágjuk kisebb darabokra, tegyük fazékba és locsoljuk meg a citrom levével, hogy ne barnuljon meg. Ezután bot mixerrel pépesítsük darabosra, majd adjuk hozzá a zselésítő befőzőszert. Jól keverjük bele és magas tűzön, állandóan kevergetve forraljuk fel. Most adjuk hozzá a kristálycukrot, keverjük össze, újból forraljuk fel és közepes tűzön a forrástól számított 5 percig főzzük. Amikor elkészült, forrón töltsük üvegekbe, jól zárjuk le és tegyük a polcra.
Hasonló receptek
Mogyoróhagymás-tárkonyos sárgarépakonzerv
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes, Gluténmentes
Almás-szilvás csatni
Egyéb, Közepes
Gluténmentes, Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Cukormentes
Vaníliás szőlőlekvár
Egyéb, Könnyű
Tojásmentes, Tejmentes, Laktózmentes, Mogyorómentes, Gluténmentes