Kefir gomba
Férjemről írom, 63 éves, és naponta egyszer este a saját magam által készített kefirt issza az ismert kaukázusi kefir gomba alkalmazásával, hőkezelt, homogénezett, de nem tartósított tejjel. Két nap után homokszínű sárra emlékeztető széklete lett. Még csak néhány napja issza, nem volt idő megtapasztalni, hogy egy idő után visszaállna e a normális széklete, de amúgy is hasmenésre hajlamos, ritkán van formázott széklete. Egyáltalán van e olyan eset, mikor árthat a kefir gombával készített kefir, és tud e róla az orvostudomány, egészségesnek tartják e? Egy alapbetegsége van, latin nevét nem tudom, de a vastagbélen állapítottak meg tükrözés során kis zsákocskákat, mely rostos élelmiszerek fogyasztásán kívül nem igényel orvosi beavatkozást, gyógyszer fogyasztást. Válaszukat megköszönöm.
WEBBeteg Szakértő válasza gomba témában
Tisztelt Kérdező! Amennyiben nem áll vissza a normál széklet inkább probiotkus kúrát és kiegyensúlyozott vegyes táplálkozást javaslok. Az elkészítés módjától függ a hatásossága, de káros következménye nincs.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.