Mesterséges édesítőszerek
A napokban olvastam egy cikket arról, hogy a mesterséges édesítőszerek használatával nagyon megterhelődik a májunk, mert ezek feldolgozása nagyon nagy munka számára. Szeretném tudni, hogy ez valóban igaz-e, valamint még azt is kérdezném, hogy akkor inkább ne használjuk. Illetve a cukorbeteg esetére levetítve, aki más édesítőre nem cserélheti le, gondolok itt pl.a mézre, mit is tegyen? Köszönöm a választ.
Dr. Boros Miklós válasza édesítő témában
Tisztelt Kérdező! A mesterséges édesítőszerek egy csoportjának túlzott használata valóban káros lehet a májra. Kötelező rajtuk feltüntetni a naponta bevihető maximális mennyiséget. Ajánlják cukorbetegek részére a jázminpakóca fogyasztását. Ez a legtermészetesebb választás.
Cikkek a témában
Figyelem! A válasz nem helyettesíti az orvosi vizsgálatot, diagnózist és terápiát.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.
Megválaszolva: 2011. március 02.