Reflux esetén mit ehetek?
Szeretném megkérdezni, hogy kukorica lisztet, főzőtejszínt, lencse, bab, keményítők közül melyiket ehetem refluxra? Gyümölcsökből és zöldségekből is melyiket pontosan? sajtok közül a parmezán, trappista, mozzarella meg ilyeneket ehetek? Virsik és sonkák közül is melyik az, ami nem készíti a gyomrom? Egyszóval úgy mindenre kíváncsi lennék! Válaszát előre is köszönöm. Várom válaszát
Dr. Plósz János válasza reflux témában
Reflux betegségben elsősorban a gyakori, kis étkezésen van a hangsúly, tehát inkább a, mennyiségre kell odafigyelni, illetve arra, hogy az esti órákban illetve lefekvés előtt ne legyen étkezés. Minőségben a csípős-fűszeres-füstölt étele illetve a szénsavas italok kerülendők, a kávé-kakaó-csokoládéfogyasztás pedig mértékkel javasolt.
A válasz 5 évnél régebben keletkezett, így egyes tanácsok napjainkra túlhaladottá válhattak.