Szorongás és pánikbetegség

A problémát kifejezhetjük sok más szóval is, például: aggodalmaskodás, idegesség, feszültség, nyugtalanság, ingerültség, stresszes állapot. A szorongásos zavarok a lakosság mintegy 20 százalékát érintik.

A fórumban írottak nem képezik a WEBBeteg orvosi tartalmának részét, azok igazság- és valóságtartalmáért portálunk felelősséget nem vállal. Orvos szakértőinknek szánt kérdését ne itt, hanem az Orvos válaszol rovatban tegye fel!

Kedves Pánik

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-08-16 20:46
Azért annak is örülök, hogy a butaságom megvéd a pániktól. Akkor most már rendben vagy, a nagy eszeddel. Írtál ide is, úgyhogy Te valóban megtettél mindent a gyógyulásod érdekében. Egyetlen dolgot tennék hozzá még: ha valaki rossz irányba megy, mindegy, hogy hány évig, sose fog célba érni. Így azt fogja hinni a nagy eszével, és 15 éves tapasztalatával, hogy nincs is cél. bela.

Fogalmak tisztázása

Hozzászóló: anyamaci69, 2009-08-16 14:17
Szerintem a Kovács Béla nem bunkó, csupán kemény, mint ahogy önmagunkkal kell lennünk. Ismerek olyan pánik beteget, aki évek óta jajjgat, dolgozni se tud, akkor nyugodt, ha a mások sajnálatát kiharcolja. Mintha ezzel könyörögné ki mások figyelmét.Családja szeretetét. Ő is gyógyíthatatlannak mondja magát. Rólam nem tudja, hogy pánikos voltam.Regéket mesél a kilátástalanságról, keserű arcmimikával.....

Mindenkinek

Hozzászóló: anyamaci69, 2009-08-16 14:09
Válasz erre: tilajukkaja, 2009-08-16 20:52
Törzstagként már egyszer leírtam, hogy gyógyultnak érzem magam. Lehet, hogy hihetetlen, s nem egyedül sikerült. De aki mellettem állt, arra tanított, hogy bízzon a beteg önmagába, akarjon tenni a gyógyulásért.Könnyebb kibeszélni a miért nem sikerül témát, mint elfelejteni a lehetetlen szót és küzdeni. Ha úgy kezdődik az első lépés, hogy gyógyíthatatlan, régen rossz. Az orvosnál derült ki, hogy a pánikom miatt másik két betegségem is volt, amiről nem tudtam....Mert nem az önsajnálattal voltam eltelve, meg hogy úgyse sikerül. Tilajukkaja keményen odamondogatott, elszégyeltem gyengeségem, és mára gyógyult betegnek mondhatom magam, ráadásul engem is kórházba akartak dugni jó 14 éve....És boldogan kaptam egy más, korlátok nélküli életet, pániktól mentesen.És szedem a gyógyszereket. És csak azon kesereghetek, hogy miért nem találkoztam hamarabb Tilajukkajával,elvesztegettem 14 évet.A családomtól, nem magamtól. Ennyi.

zsuzsának

Hozzászóló: belakovacs109, 2009-08-16 13:30
Bizony bizony. Igaza van a tilaju kenyeres pajtásnak. Huhogni ott van a Bura.hu. Keressetek rá. Mindenféle fórum van ott. Már saját halottjuk is van, vagy három. Igaz, olyan topic ott sincs, hogy gyógyíthatatlan.

zsuzs64 nek

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-08-16 13:10
Válasz erre: belakovacs109, 2009-08-16 13:30
Kedves akárki Itten mindenki gyógyúlni szeretne. A kórházban sem illik mondogatni, hogy az itt kezelt betegek, és betegségek gyógyíthatatlanok. Ezzel olyan embernek is elveszitek a bátorságát, aki valóban gyógyulófélben van. És Bunkó, nem Bukó. Jobban is figyelhetnél. Bela Kovacs Bele

pánik

Hozzászóló: zsuzsa63, 2009-08-16 11:14
Válasz erre: tilajukkaja, 2009-08-16 20:46
Kedves Akárki! Igazán megható a hozzászólásod de gondolom a te ostobaságod megvéd a pániktól.Semmit nem tudsz róla így jobb ha te húzol el.Bukó emberek választ sem érdemelnek,de most muszáj kiírnom mert felháborít hogy mit sem érzel és még kritizálsz is.Szép napot neked és jó kötözködést.

fsmith-nek

Hozzászóló: tilajukkaja, 2009-08-16 09:56
Igazad lehet, a véletlenek tekintetében. Most olvasom, belakovacs 109 vagy 110 levelet, és mit ad isten, en is Kovacs Béla vagyok. Ráadásul az én pánikbetegségem is a tiedhez hasonló. Tarkófájással kezdődik, és az általad leírt módon folytatódik. Nos, engem azért kikúráltak, és teljesen gyógyultnak érzem azóta magamat. Nem híztam egyetlen dekát se. Nem volt több rohamom. Viszont gyökeresen megváltoztattam az életemet. Amiről sejtettem, hogy a pánikom okozója, egyszerűen lefegyvereztem. Ennyit, amit magad is megtehetsz. A másik az orvos ( szakorvos) Ha jó diagnózist állapított meg, és arra a jó gyógyszert kaptad, akkor a pánikodnak 3 hónap alatt el kell tünnie. Itt valamelyik levelemben megadtam az email címemet. Ha akarsz írj. Nem szeretek itt írni, főleg mióta tőletek megtudtam, hogy reménytelen az állapotom, ráadásul meg is fogok hízni. Ha eszek, ha nem. Bela. Kovacs Bela.

Válasz

Hozzászóló: Floresz, 2009-08-15 23:14
Szia! Az, hogy mind a ketten 15 éve vagyunk pánikbetegek véletlen, az, hogy mind a ketten megjártuk Tündérhegyet szintén véletlen. Egyébként nem falok, hanem próbálok sportolni vagy mozogni. De mindezek mellett 15 év + legalább 15 féle gyógyszer után már elgondolkozik az ember. Én tisztában vagyok vele, hogy fizikálisan semmi bajom, csak a rohamoktól szeretnék megszabadulni!

Pánik

Hozzászóló: Floresz, 2009-08-15 22:57
Válasz erre: tilajukkaja, 2009-08-16 09:56
Kedves Béla! Nálam a pánikroham egy szívrohamhoz hasonlatos. Nehézlégzés, mellkasszorítás, szapora szívverés, fejfájás, izomgörcs. Gyakorlatilag nem tudom ki adhat beutalót Tündérhegyre én annak idején a körzeti ideggondozóból kerültem. Nálam ez már nem működik mert ahol lakom ott a területileg illetékes pszichiátriára utalhatnak így fedezve van az útiköltségem. Pestre is adnának beutalót, de akkor a hétvégi hazautazásokat magamnak kell fedezni. Szerintem ha oda be akarsz kerülni csak hívd fel őket biztosan tudnak segíteni, hogy ki adhat beutalót. És ahol eddig jártam: Hatvan ideggondozó, Nyéki út(OPNI)3x), VIII. ker. de sajnos a kórház neve nem jut eszembe(ambuláns), Nisztor Mária pszichoterápiás csoportja. Remélem segítettem.

Uj betegek

Hozzászóló: belakovacs109, 2009-08-15 22:30
Válasz erre: Floresz, 2009-08-15 22:57
Kedves fsmith, zsuzsa63 Ahogy leírjátok, ez így ebben a formában nem igaz. Kerlek benneteket, hogy írjátok meg részletesen, mi volt a panaszotok, és hol jártatok vele, a Tündérhegyet kivéve. Egyébként a Tündérhegyre ki adhat beutalót, és milyen betegséggel lehet oda bejutni? bela belakovacs